راهنمای کامل نصب ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۱ با ظاهری جدید و قابلیت هایی جذاب به طرفداران سیستم عامل ویندوز معرفی شده است. به نظر می رسد علاوه بر طراحی زیبای فضای کلی و آیکون ها در Windows 11، قابلیت های جذابی مثل امکان اجرای برنامه های اندرویدی گوشی در محیط ویندوز و تعامل بین این نرم افزارها و نرم افزارهای ویندوز اضافه شده است که برای کاربران گوشی های اندروید و ویندوز نوید، تجربه ای نو را می دهد. اما این تنها نکته مهم در رابطه با ارتباط بین اندروید و سیستم عامل جذاب مایکروسافت نیست.

با نصب windows 11 و از طریق بازار اپلیکیشن آمازون، امکان نصب برنامه های اندرویدی را به صورت مستقل از گوشی در  لپ تاپ و رایانه و … خواهید داشت. نسخه های موجود برای دانلود، نسخه های به بیرون درز کرده ویندوز ۱۱ هستند و به طور رسمی از طرف مایکروسافت ارائه نشده اند. در ادامه به آموزش قدم به قدم نصب ویندوز ۱۱ می پردازیم و راهکاری برای رفع مشکل خطایی ارائه می دهیم که بسیاری از سیستم ها را از نصب ویندوز ۱۱ محروم کرده است.

نصب ویندوز 11

سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز ۱۱

در حال حاضر برای دارندگان نسخه های رسمی، اپگرید به ویندوز ۱۱ تنها از طریق Insider خواهد بود که خود نیازمند پیش شرط های ویژه ای است. به ادعای مایکروسافت، دستگاه هایی که از چیپست امنیتی TPM 2.0 استفاده نکنند، قادر به نصب ویندوز ۱۱ نخواهند بود. البته امکان تغییر این رویکرد تا زمان ارائه رسمی ویندوز در پاییز وجود دارد. به همین دلیل بهتر است از نصب آن به جای سیستم عامل کامپیوتری که کارهای روزمره خود را با آن انجام می دهید، خودداری کنید. زیرا ممکن است با باگ ها و مشکلات فراوانی مواجه شوید. در حال حاضر برای نصب ویندوز ۱۱، شما به این ویژگی های سخت افزاری در کامپیوتر یا لپ تاپ خود نیاز دارید:

  • پشتیبانی از TPM 2.0 در UEFI
  • پشتیبانی از Secure Boot
  • پردازنده مرکزی حداقل ۱ گیگاهرتزی
  • ۲ گیگابایت رم
  • ۶۴ گیگابایت حافظه هارد

به غیر از دو مورد اول، یعنی TPM 2.0 و Secure Boot، موارد دیگر در بیشتر سیستم های امروزی یافت می شوند. اما به نظر می رسد نسخه ۲٫۰  Trusted Platform Module (TPM) تنها در سیستم های چند سال اخیر استفاده شده است. البته در انتهای مقاله به راهکار رفع پیغام خطای نصب ویندوز می پردازیم.

ساخت فلش نصب ویندوز ۱۱ قابل بوت

شما می توانید برای نصب ویندوز ۱۱، از DVD یا فلش Bootable استفاده کنید. در صورت استفاده از فلش، می بایست فایل ISO را از سایتی مانند Soft98 دانلود کنید و با استفاده از برنامه ای مانند Rufus فلش خود را Bootable کنید. بعد از دانلود فایل ISO نصب ویندوز، برنامه Rufus  را اجرا کنید. فلش را به کامپیوتر یا لپ تاپ خود وصل کنید. با این کار، نام فلش شما در لیست Device، نمایش داده می شود. فلش را انتخاب کنید. حالا بر روی دکمه Select  کلیک کرده و فایل ISO را بارگذاری کنید.

در هنگام ساخت فلش Bootable نصب Windows 11 به پارتیشن استایل هارد خود توجه کنید. برای تعیین پارتیشن استایل MBR یا GPT بر روی My Computer کلیک راست کنید و Manage را انتخاب نمایید. حالا در پنجره Disk Management، در نوار حجم هارد، بر روی هارد خود (برای مثالDisk 1 ) راست کلیک کنید و وارد Properties شوید. در بخش بالایی لبه Volume می توانید پارتیشن استایل خود را مشاهده کنید. به طور کلی برای سیستم های قدیمی عموماً از MBR و در سیستم های جدیدتر از GPT استفاده می شود. حالا بر روی دکمه Start کلیک کنید. به یاد داشته باشید که با این کار تمامی اطلاعات رو فلش پاک می شود؛ پس از آنها نسخه پشتیبان تهیه کنید.

اقدامات لازم پیش از آموزش نصب ویندوز ۱۱

پیش از شروع آموزش نصب ویندوز ۱۱، بد نیست چند نکته را در نظر داشته باشید. اگر در درایو C  فایل های مهمی دارید، مثلا در دسکتاپ یا My Document، حتما از این فایل ها بکاپ گرفته یا آنها را به درایو دیگری منتقل کنید. زیرا با نصب ویندوز درایو C فرمت شده و شما اطلاعات خود را از دست خواهید داد. همچنین برای راحتی بیشتر در پیدا کردن درایو C در فرایند نصب ویندوز جدید، نام درایو C را تغییر دهید. برای این کار کافیست در پنجره My Computer بر روی درایو C کلیک راست کنید و با استفاده از گزینه Rename نام جدیدی برای درایو C انتخاب نمایید. همچنین می توانید از کلید F2 برای تغییر نام درایو C استفاده کنید.

تغییر ترتیب بوت (Boot Order)

در اولین مرحله از آموزش نصب ویندوز، دی وی دی نصب ویندوز را در DVD-ROM قرار دهید و یا فلش قابل بوت را به لپ تاپ وصل کنید و  لپ تاپ خود را ریستارت نمایید. حال پیش از شنیدن صدای بوق یا بیپ، با زدن یکی از دکمه های F2 یا  F12 (در لپ تاپ) یا Delete در کامپیوتر (PC)، وارد تنظیمات بایوس شوید.

اگر دکمه Fn در لپ تاپ شما فعال است، دکمه های F2 یا F12 یا Delete را در ترکیب با دکمه Fn فشار دهید. بعد از ورود به تنظیمات BIOS، با استفاده از کلید های ذکر شده در راهنما در پایین صفحه به منوی Boot بروید و درصورت استفاده از دی وی دی برای نصب ویندوز  اولین بوت را DVD-ROM قرار دهید. اما اگر از USB قابل بوت استفاده می کنید، اولین بوت USB خواهد بود. با زدن دکمه F10 و با تایید تغییرات (Yes) دستگاه ریست می شود.

مراحل نصب ویندوز ۱۱

ممکن است پس از تنظیمات بایوس و در هنگام بوت نصب ویندوز ۱۱ با این پیغام مواجه شوید: “Press any key to boot form CD-DVD…. “. در این مرحله کافیست تا یک کلید را فشار دهید تا بوت انجام شود. در غیر این صورت مستقیماً به مرحله بعد خواهید رفت.

نصب ویندوز 11

در پنجره جدید زبان، زمان و واحدها و کیبورد محیط نصب را تنظیم کنید. در این بخش گزینه (English United States) را برای دو مورد اول و US را برای کیبورد انتخاب کنید. 

با به نمایش در آمدن این تصویر و فشردن دکمه Install Now فرایند نصب آغاز می شود و شما به مرحله بعد می روید.

خطا TPM 2.0 نصب ویندوز ۱۱ را چطور برطرف کنم؟

در این مرحله، از شما سریال لایسنس ویندوز درخواست می شود. بر روی گزینه  “I don’t have a product key ” کلیک کنید.

آیا ویندوز ۱۱ روی کامپیوتر من نصب می شود؟

در پنجره جدید، نسخه های مختلف ویندوز ۱۱ نمایش داده می شوند. از آنجایی که از نسخه غیر رسمی ویندوز استفاده می کنید، نسخه Pro را انتخاب کنید. خبرهایی مبنی بر اینکه نسخه  ۳۲ بیتی ویندوز ۱۱ به بازار عرضه نخواهد شد، در روز های اخیر شنیده شده است. اما به نظر می رسد این خبر درست نبوده و ویندوز ۱۱ در قالب نسخه های ۶۴ و ۳۲ بیتی روانه باز خواهد شد.

در این بخش بر روی عبارت “I accept license terms” کلیک کنید تا تیک بخورد و بعد Next را بزنید.  

ویندوز 11

در این مرحله دو گزینه برای نصب ویندوز ۱۱ وجود دارد. گزینه  Custom Installation را انتخاب کنید. با انتخاب آن ویندوز قبلی شما پاک خواهد شد. همچنین امکان پارتیشن بندی هارد در این گزینه وجود دارد.

دانلود ویندوز 11 برای کامپیوتر

حالا درایوهای موجود در هارد لپ تاپ و ظرفیت آنها نمایش داده می شوند. اگر ویندوز برای اولین بار بر روی لپ تاپ نصب می شود، با عبارت “Drive 0 unllocated Space” مواجه می شوید. یعنی هیچ درایوی در هارد شما ایجاد نشده است. با انتخاب هارد و کلیک بر روی دکمه New در پایین، پارتیشن های مورد نظر خود را بسازید. بهتر است حجم درایو سیستم عامل یا ویندوز بالای ۷۰ گیگابایت باشد. البته این حداقل میزان لازم است. اما اگر پارتیشن بندی در لپ تاپ شما انجام شده است، کافیست درایو C را انتخاب کنید. در صورت تغییر نام درایو C، همانطور که در بخش قبلی آموزش نصب ویندوز ۱۱ توضیح دادیم، با مشکلی مواجه نمی شوید. درایو را با کلیک بر روی Format، فرمت کرده و سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید.

راهنمای نصب ویندوز 11

 در این مرحله ویندوز شروع به کپی فایل های مورد نیاز و نصب سیستم عامل می کند. مدت زمان مورد نیاز برای اتمام این مرحله متناسب با سخت افزار شما  متغیر است.

سیستم مورد نیاز برای نصب ویندوز 11

بعد از اتمام این مرحله کامپیوتر ریستارت می شود. هیچ دکمه ای را فشار ندهید تا ویندوز شروع به کار کند. حالا نوبت به انجام تنظیمات شخصی و راه اندازی ویندوز در فرایند آموزش نصب ویندوز ۱۱ می رسد. این مرحله با پنجره ای به شکل زیر آغاز می شود. این تنظیمات شامل اتصال به اینترنت، ساخت User و اتصال به اکانت مایکروسافت و تنظیمات زبان و ساعت ویندوز ۱۱ می شود.

ساخت فلش نصب ویندوز 11 قابل بوت

راه حل رفع ارور This PC Can’t Run Windows 11 هنگام نصب ویندوز ۱۱

اگر شما هم در هنگام تلاش مشتاقانه خود برای نصب ویندوز ۱۱ با یکی از پیغام های خطای دلسرد کننده با این عنوان مواجه شده اید:  This PC can’t run windows 11 و یا  This PC doesn’t meet the minimum system requirement to install this version of windows، ناامید نشوید. به احتمال زیاد مشکل در عدم پشتیبانی از  TPM 2.0 در UEFI و Secure Boot است. برای رفع این مشکل می توانید از راهکار زیر استفاده کنید: ( توجه: مراحل شماره ۵-۱ برای رفع مشکل TPM 2.0 و مراحل ۶ و ۷ برای ارور Secure Boot می باشد.)

  1. ابتدا فایل ISO نصب ویندوز ۱۰ را دانلود کنید و در MY Computer باز کنید.
  2. یا اگر به DVD نصب ویندوز ۱۰ دسترسی دارید، آن را در DVD-ROM قرار دهید و در MY Computer باز کنید.
  3. در پنجره ای جدید فایل ISO نصب ویندوز ۱۱ را باز کنید و در محلی در هارد خود کپی کنید.
  4. فایل aparaiserres.dll را در فایل ISO نصب ویندوز ۱۰ جستجو کنید و روی آن کلیک راست کرده و آن را Copy کنید.
  5. حالا به پوشه فایل های نصب ویندوز ۱۱ بروید و همین فایل را جستجو کنید. فایل کپی شده را در پوشه محل قرار گیری این فایل در ویندوز ۱۱ Paste و Overwrite کنید.
  6. دوباره به سراغ ویندوز ۱۰ بروید و در پوشه Sources، به غیر از فایل install.esd بقیه فایل های باقی مانده را کپی کرده و در پوشه مشابه در فولدر نصب ویندوز ۱۱ Paste و Overwrite کنید.
  7. از پوشه تغییر یافته یک فایل ISO بسازید و فلش خود را با آن Bootable کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *