مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: از این پس بازنشستگان و وظیفه بگیران میتوانند گواهی کسر از حقوق، ضمانت کسر از حقوق و گواهی حقوق درخواستی خود را از پروفایل کاربری خود در درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی (sabasrm.ir) مستقیما پرینت بگیرند.
به گزارش ایمنا به نقل از صندوق بازنشستگی کشوری، علی خدامی، مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرد: برای دریافت گواهی لازم است نهایت دقت در تکمیل فرمها به عمل آید تا اشکالی در صدور گواهیها پیش نیاید. بنابراین، هرگونه اشتباه در واردکردن اطلاعات فردی یا انتخاب گواهی مورد نظر میتواند منجر به رد شدن درخواست بازنشستگان عزیز شود.
وی با بیان اینکه طی دو ماه که این شیوه اجرایی شده، حدود ۲۰۰۰ درخواست به دلیل اشتباههای مختلف رد شده است تصریح کرد: در این درخواستها یا آدرس کامل نبوده، یا تعداد اقساط نامتعارف بوده، یا مشخصات فردی وارد شده کامل نبوده یا مشخصات بانک به صورت دقیق وارد نشده بوده است.
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: بیشتر این هم برمیگردد به روزهای ابتدایی کار و اینکه فرآیند ابطال از سوی متقاضی روی این موارد اعمال نشده است؛ در حال حاضر متقاضیان میتوانند پیش از تأیید درخواست، اطلاعات خود را اصلاح و دوباره درخواست کنند.
خدامی عدم تأیید درخواست را به معنی فرصتی برای بازبینی و اصلاح درخواست خواند و گفت: پس از تأیید، دیگر امکان ویرایش وجود ندارد و اگر درخواست نامعتبر باشد، ابطال خواهد شد.
دلیل رد شدن درخواستها ثبت اطلاعات هویتی اشتباه است
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه «بخش عمده رد شدن درخواستها به این دلیل بوده که بازنشستگان اطلاعات هویتیشان را اشتباه وارد کردهاند»، افزود: اشتباه واردکردن اطلاعاتی همچون مبلغ و تعداد اقساط هم موجب رد شدن درخواست میشود.
خدامی از بازنشستگان خواست «تعداد اقساط را به شکل واقعی و مطابق با قرارداد دریافت تسهیلات بانکی خود اعلام کنند» و یادآور شد: نامهای که به بانک داده میشود، حاوی تعداد اقساط و همینطور مبلغ وام است و درست وارد نشدن این اعداد از سوی بازنشستگان در سایت، موجب میشود گواهی کسر از حقوق ناکارآمدی برایشان صادر شود که بانک آن را نمیپذیرد و با توجه به اینکه این گواهی در سوابق بازنشستگان باقی میماند، تازه در این مرحله باید به دنبال ابطال گواهی باشند که آن هم سازوکار خودش را دارد.
وی با اشاره به اصلاحات انجام شده در سامانه برای سادهسازی استفاده کاربران افزود: در مراحل مختلف ثبت درخواست، اشارههایی قرار داده شده تا در صورتی که کاربران درخواست خود را بهدرستی وارد نکردهاند، پیش از ارسال آن را اصلاح کنند.
تأیید اصالت گواهی بر عهده بانک است
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه هرگونه اصالتسنجی از این گواهیها صرفاً با مراجعه متصدیان بانکها به درگاه خدمات الکترونیک صندوق بازنشستگی به نشانی SabaSRM. ir باید انجام شود ادامه داد: با بانکها مکاتبه کردهایم که اصالتسنجی گواهیها را به هیچ عنوان به صورت فیزیکی انجام ندهند.
خدامی با بیان اینکه تا پیش از این، گواهیهای کسر از حقوق، ضمانت کسر از حقوق و گواهی حقوق بازنشستگان بین یک تا هفت روز بعد از صدور، بعد از تأیید سامانه صندوق بازنشستگی کشوری، منحصراً از طریق پست در اختیار بازنشستگان قرار میگرفت اضافه کرد: ولی حالا با تأیید و نظر مساعد بانکها، توانستهایم این فرآیند یک هفتهای را به کمتر از ۲۴ ساعت برسانیم.
وی ادامه داد: به این ترتیب، درخواستها بعد از ثبت، توسط همکاران ما کنترل میشوند؛ پس از تأیید در سیستم، پیامکی حاوی تاییدیهای با این مضمون برای بازنشستگان ارسال میشود که نامه شما با کد رهگیری به عنوان مثال ۱۲۲۱۵ تأیید گردید؛ لطفاً رأساً نسبت به اخذ پرینت اقدام کنید. بعد از آن متقاضیان میتوانند گواهی موردنظر خود را که حاوی امضای مدیرکل امور مالی و مهر سیستمی در پایین آن است، پرینت بگیرند.
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری با تاکید بر کوتاه شدن این فرآیند گفت: یکی از دغدغههای بازنشستگان طولانی بودن این فرآیند بود که شاید در شرایط عادی تا سه هفته و در شرایط کرونایی بیشتر از آن هم طول میکشید؛ ولی حالا حداکثر طی یک روز کاری صادر میشود و ۳ پیامکی که طی فرآیند قبلی فرستاده میشد، به یک پیامک کاهش یافته است.
خدامی افزود: البته با وجود آنلاین شدن صدور گواهیها، ارسال فیزیکی آنها به طور کامل متوقف نشده است و اگر بازنشستگان همچنان به نسخه فیزیکی آن نیاز داشته باشند، گزینهای در سامانه قرار داده شده تا پرینت فیزیکی آن با مهر برجسته طبق روال سابق برای آنان ارسال شود.
وی با تاکید بر اهمیت اعتمادسازی در بین ذینفعان افزود: طی دو ماهی که از آغاز فرآیند آنلاین ثبت درخواست گواهیهای کسر از حقوق، ضمانت کسر از حقوق و گواهی حقوق میگذرد، نزدیک به ۳۶ هزار و ۷۰۰ ثبت درخواست آنلاین صورت گرفته است.
پرینت از درخواستهای «در دست بررسی» اعتبار ندارد
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: درخواستهای «در دست بررسی» به هیچ عنوان ارزش پرینت گرفتن ندارند و پرینتی که در این مرحله گرفته شود، فاقد امضا و مهر سیستمی و در نتیجه فاقد اعتبار است؛ بانکها، پس از تحویل گرفتن نامه پرینت گرفته شده از بازنشستگان، با استفاده از کد ملی بازنشسته و کد رهگیری مندرج در نامه اصالت گواهی را تأیید میکنند.
خدامی با بیان اینکه این شیوه از چهارشنبه ۲۶ آذرماه عملیاتی شده است اضافه کرد: طبق اعلام بانکها طی دو روز اول آغاز این فرایند، تعداد ۱۶۱ مورد اصالتسنجی در بانکها انجام شده و از نامهنگاری بانکها با صندوق بازنشستگی کشوری هم کاسته شده است.
مجوز ابطال گواهی با بانک است
وی درباره گواهیهایی که به هر دلیلی مورد استفاده قرار نمیگیرند و بازنشستگان خواهان ابطال آنها هستند، گفت: گواهیهایی که استفاده نشوند، در سابقه شخصی بازنشستگان ذخیره میشوند و ممکن است آنان را برای درخواستهای آینده دچار مشکل کنند.
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه تنها مرجعی که میتواند مجوز ابطال نامه را بدهد بانک است اظهار کرد: این به آن دلیل است که در اصلِ گواهی دریافتی به صورت فیزیکی، مهر برجستهای وجود دارد. بازنشستگان آن را به نمایندگی صندوق بازنشستگی کشوری در استانها تحویل میدادند و نمایندگیهای استانها با تأیید استفاده نشدن از گواهی، درخواست ابطال آن را برای ستاد میفرستادند؛ ولی با این شیوه و با پرینت سیستماتیک، دیگر مهر برجستهای وجود ندارد و تأیید استفاده نشدن از گواهی فقط از سوی بانک قابل انجام است.
خدامی اضافه کرد: کافی است بازنشستگان گواهی مزبور را به بانک ببرند و بانک با نوشتن جمله «گواهی مورد نظر مورد استفاده قرار نگرفت؛ لطفاً نسبت به ابطال آن اقدام نمایید.» و زدن مهر بر روی آن، ابطال گواهی را تأیید میکند و پس از تحویل آن توسط بازنشستگان به نمایندگیهای استانی، گواهی مور نظر از سوابق فرد بازنشسته خارج میشود.